madopskrifter



Sunde bananpandekager


Der er virkelig mange forskellige opskrifter på bananpandekager. Første gang jeg skulle lave dem var i 2012, da min lille dreng skulle igang med mad. Ærligt synes jeg ikke de blev gode og de gik i stykker på panden. Nu efter barn nummer 3 er det lykkes mig at lave dem, så jeg faktisk selv gider at spise dem hehe🙈 hemmeligheden bag var simpelthen at blende havregrynene helt fint til mel.

Opskriften kommer her.
Det skal du bruge.
2 æg
2 bananer
2 dl havregryn

VIGTIGT! Blend havregrynene først og tilsæt dernæst de øvrige ingredienser. Blend det hele godt. Påsæt med en spsk på panden med lidt kokosolie og glat dem lidt ud.

Servere dem evt. med vaniljeskyr.

Velbekom!

Koldskål 


Sommer er lig med koldskål. Hvad er bedre end hjemmelavet koldskål? Så er det jo bare super nemt. Her kommer min opskrift jeg har med fra min barndom

Det skal du bruge.
4 pasteuriseret æggeblommer
4 spsk sukker (eller efter smag)
1 l kærnemælk
1/2 l tykmælk
1-2 tsk. vanilje sukker
Saften fra en halv citron (kan udelades)

Pisk æg, sukker og vanilje godt skummende. Tilsæt kærnemælk og tykmælk. Rør godt rundt. Smag tilsidst til med citronsaft.
Serveres med kammerjunker, jordbær og is. Kun fantasien sætter grænser 😉

Velbekom


Grøn spinat smoothie

Det skal du bruge til to glas. 
30 g frisk øko spinat 
1 øko æble
1 øko banan
0,5 dl vand (alt afhængig hvor tyk du ønsker den) 

Blend alle ingredienserne godt sammen og server den kold. Kan evt. sættes på køl. 

Velbekom


Jordbær milkshake


Her kommer opskriften på jordbær milkshake som lovet. Egentlig kan du skifte jordbærrene ud og bruge hvad du har lyst til, super nemt og lækkert

Det skal du bruge til et stort glas.
En håndfuld jordbær ( gerne frosne/let oprørt)
1dl mælk
1 skive vanilje is
Det hele er sådan taget lidt på slum, afhængig af hvor tyk den skal være tilføjer du mere eller mindre mælk.
Blend det hele godt sammen og gerne lidt længere tid så massen bliver luftig.
Værsgo og servere straks 😉


Islagkage til Nytår 


Denne islagkage er forholdsvis nem at lave og ikke super tidskrævende. Du behøver ikke en ismaskine eller andet fancy udstyr. En håndmixer og bageform er alt du behøver.
Islagkagen består af en bund af chokolade brownie, dernæst et lag jordbæris og til sidst er lag skildpadde is. Roserne som pynt er lavet af helt almindelig flødeskum med en stjernetylle. Du kan sagtens lade være med at pynte kagen, da den  i sig selv ser ganske fin ud.Der skulle gerne blive til to islagkagen her, men du kan også lige som jeg gemme det overskydende is i fryseren :-)

Ingredienser.
Brownie bunden
3 Æg
95 Mel
200g Sukker
1/2 tsk Bagepulver
1 tsk vaniljesukker
150g smeltet smør
4-5 spsk kakao
Evt. Hasselnødder eller hakket chokolade

Jordbær og skildpadde is
180 g skildpadde Chokolade
400 g jordbær ( jeg brugte en pose på frost)
8 past æggeblommer
5 past æggehvider
1 L fløde ( tag evt lidt fra til pynt)
 5 spsk. Flormelis

Fremgangsmåde.
Brownie
Æg, sukker, vaniljesukker piskes godt sammen så det bliver en tyk luftig masse. Bland de tørre ingredienser sammen og si det i æggemassen skiftevis sammen med det smeltede smør (husk at afkøle smøret inden). Tilsæt evt. nødder og chokolade. Hæld dejen i kageformen og bag i oven ved 170 grader i 30 -45 min. prik i kagen med en strikkepind for at tjekke om den er færdig. Følger dejen med strikkepinden skal den bage lidt ekstra. Bagetiden afhænger af ovntype og bageform. Lad kage køle af og skær den derefter over på tværs så du får to bunde.

Tip! lig bagepapir i bunden af formen så er det nemt at få kage bunden ud uden den går i stykker.

Isen
Pisk æggehviderne stive, piske fløden til skum. Piske æggeblommer godt sammen med sukker og vaniljesukker godt til det får en tyk og cremet konsistens. Vend flødeskum forsigtigt i æggeblommerne og til sidst æggehviderne. Del portion i to.
Den ene portion is tilsættes hakket chokolade og sættes dernæst i køleskabet. Kog jordbærrene et par minutter og lad massen køle helt ned inden den tilsættes den anden portion.

Opbygning af islagkagen
Lig brownie bunden i bunden af en rund bageform ( en hvor bunden kan tages ud). Smør derefter jorbærisen ud over og stil den på køl i frysen i mindst 1 time. Smør dernæst skildpadde isen ovenpå og sæt det hele i fryseren til isen er klar, gerne natten over. Nu kan isen forsigtigt løsnes fra bage form og gemmes i frysen til den skal serveres. Tag gerne isen ud 1/2-1 time før servering, da den ellers er meget hård at skære i.

God fornøjelse!

tag gerne med @luksusbudgetmor på instagram så jeg kan se jeres flotte islagkager:-)



Pandekager med rugmel




Disse smager super skønt og rugmelet gør at du ikke kan spise så mange. Du kan sagtens erstatte mere af hvedemel med rugmel, men så mister de lidt den der rigtige pandekage.

Det er en stor portion ca 30 stk.
Det skal du bruge.
6 æg
300g hvedemel
100 g rugmel
 8 dl skummetmælk
1-2 tsk sukker
1/2 dl vand/øl
Revet citronskal fra 1/2 øko citron
1/4 tsk. Salt

Bland det hele godt sammen evt.  i foodprocessor. Lad dejen stå ca 30 min på køl. Steg på panden .

Broccoli Salat


Det her er en opskrift jeg har med hjemmefra min mor. Har dog ændret en smule i den:-) Den er super lækker og nem at lave. Der er ca. til 2 voksne og 2 børn, hvis det bruges som tilbehør.

Det skal du bruge:
2 buketter broccoli
1 pakke bacon (jeg bruger filet bacon eller kalkunbacon, men almindelig skivebacon kan sagtens bruges)
solsikkerkerner efter smag
rosiner efter smag
2 -5 spsk sandwichdresseing med olivenolie fra Rema ( du kan også bruge miracel whip)
salt og peber

Jeg lader altid broccolien ligge i vand med salt inden brug. Skyller og giver den et hurtigt opkog. Max 1 min. 
Steg bacon på panden.Skær broccoli i små buketter. bland med dressing, rosiner, bacon og solsikkekerner. Smag til med salt og peber.


Hel kylling i Stegeso




Det her er virkelig en nem familie ret og så tager den ikke ret lang tid at forberede. Udover det kan du variere retten så den passer til dine smagsløg. Har du ikke en stegeso, kan du bare lave kyllingen i et fad i ovnen. Bare være obs. på at stegetiden nok er kortere.

Det skal du bruge:
1 Hel kylling
2 almindelig løg
3 gulerødder
5 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
evt. krydderi efter eget ønske

Fremgangsmåde.
Stil din stegeso i blød i vand i ca 30 min også låget.
Skræl gulerødder og skær i skiver. Pil løg og hvidløg og skær dem i både.Hæld vandet fra stegesoen. Lig alle grønsagerne i bunden af stegesoen og kyllingen ovenpå. Gnid salt og krydderi godt ind i kyllingen. Hæld olivenolien over. Stil i oven ved 200 grader varmluft i ca. 2 timer (kommer an på størrelsen af kyllingen) eller steg i ovnen til saften fra kyllingen er klar. Vil du gerne have lidt mere sprød skind, så tag låget af til sidst.

Kan serveres med broccolisalt eller ris til.

Velbekom:-)

Græsk yoghurt med bær


Græsk yoghurt
Bær eller andre frugter
Ahornsirup
Akaciehonning

Fyld yoghurt i skål eller glas og top med honning og sirup. Tilsidst dine favorit bær/ frugter. Her har jeg brugt Blåbær, hindbær og Brombær.




Blåbær banan smoothie med skyr



Har du ligesom jeg en lidt sød tand så er denne smoothie sikkert en favorit ;-)
Super nem at lave og smager skønt.

Ingredienser.
En håndfuld frosne Blåbær ( frys evt. Selv nogle friske)
En banan i frosne stykker
2-3 spsk. Cheasy skyr med Pære og vanilje
Evt. Lidt mælk/soyamælk, hvis du synes den er for tyk

Blend det hele sammen og Værsgo nyd en kold lækker og sød smoothie ;-)


Salte mandler med lakridssmag!


Jeg er gået hen blevet ret stor fan af saltemandler og især hvis man lige tilføjer lidt lakridspulver... Mmm... det smager skønt og godt alternativ til bland-selv-slik hvilket jeg dog også er stor fan af ( Shhh.. siger vi ikke til nogen;-) )
Desuden hjælper mandler rigtig godt på mod graviditetskvalme.

Der findes så mange opskrifter på salte mandler og efter at have prøvet en del gange. Ja hvor svært kan det være? Er det alligevel ikke altid lykkes mig at nå helt i mål med de opskrifter. Det handler jo nok i bund og grund om, at vi ikke alle er lige enige i, hvor salte de skal være. Så en masse forsøg og nu er jeg kommet frem til denne. Lykkes næsten hver gang, når man lige husker at holde øje med dem i ovnen!

Opskriften er ret simpel.

Ingredienser.
300 g mandler
Ca 0,5 L kogende vand
0,5 dl salt
Evt. 1-2 tsk. lakridspulver (kan købes i de fleste dagligvarebutikker)

Kog vand i elkedlen og hæld den sammen med salt og mandler i en skål. Rør rundt så noget af salten bliver opløst. Sørg for at mandlerne er helt dækket med vand.



Lad stå med låg i ca. 20 min. Hæld vandet fra og spred mandlerne ud på en bageplade med bagepapir. Vend ev mandlerne i det salt der ikke er opløst ( Drys evt med lakridspulver).



Sæt i ovnen ved 175 grader Varmluft i ca. 10-20 min ( synes tiden kan variere meget så hold øje med at de ikke bliver sorte, er godt tip er at alle mandlerne skal være helt tørre og se sprøde ud. Så er de færdige. Tag evt. en ud af ovnen og lad den køle og smag om du er tilfreds. Er den sådan lidt sej i det som en rå mandel skal den have lidt mere)

Tip.
Drys/ vend mandlerne i lakridspulver det er super lækkert. Gør det evt. kun ved halvdelen så har du to slags.

God fornøjelse :-)





Super nem og børnevenlig wokret!


Passer til 2 voksne og 2 mindre børn (er jo forskelligt hvor meget vi spiser)
Ingredienser:
2 poser frost øko. wokblanding
1 pakke fuldkornsnudler
Sojasauce efter behov
Tørret ingefær efter behov
1 spsk. sesamolie til stegning (alm. olie kan bruges)
rejer efter behov (en bøtte er fin 330g)


Fremgangsmåde:

Hæld olie i din wok (har du ikke en, kan en pande bruges).







Tilsæt wokblandingen direkte fra frost og steg i 6-7 min ( eller følg vejledning på posen)
Tilsæt rejer.









Tilsæt ca. 2 spsk. sojasauce og 1/2 tsk ingefær. Rør rundt og lad steg 1-2 min.
Kog imens nudler i 5 min i en gryde (eller følg vejledning på posen)

Værsgo at spis:-)


Herunder kan du se billeder af nogle af de ingredienser vi plejer at bruge. Retten kan varieres så det passer til jer. Til de allermindste i familien kan det være en fordel at koge en lille portion af wok grønsagerne ved siden af og undgå salten i soyaen. Dermed bliver grønsagerne bløde til dem der kun har små gummer. Retten kan spices op med lidt chili, spidskommen eller hvidløg (kan evt. tilsættes efter ovenpå rette, f.eks en stærk chilisauce).



God Fornøjelse.









Ingen kommentarer:

Send en kommentar